Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 juli 2019

De Liberalen dragen Ali Dekker voor als nieuwe wethouder Bunnik

De fractie van De Liberalen draagt Ali Dekker (62) voor als wethouder van Bunnik. Hiermee kiest de fractie voor een ervaren politicus en bestuurder, die al meer dan 30 jaar thuis is in de gemeente Bunnik en de regio Utrecht. Dekker volgt Jorrit Eijbersen op, die wethouder in de gemeente Gooise Meren is geworden.

Ali Dekker was al eerder wethouder in Bunnik en keert na 18 jaar terug als bestuurder. Dekker: “Voor mij is met deze stap de cirkel rond. Ooit begon ik hier mijn politieke loopbaan en nu mag ik al mijn ervaring, die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, weer inzetten voor mijn eigen gemeente Bunnik.” Donderdagavond 11 juli wordt Dekker voorgedragen voor benoeming tijdens een extra raadsvergadering.

Statenlid

Ali Dekker heeft meer dan 20 jaar politieke en bestuurlijke ervaring. Van 1994 tot 2001 was ze wethouder in Bunnik en zat in totaal 7 jaar voor D66 in de Provinciale Staten van Utrecht. Daar nam ze enkele maanden geleden afscheid. Als Statenlid zette Dekker zich onder andere in voor meer balans in de woningmarkt en de problematiek rondom kleine kernen. Daarnaast was zij voorzitter van de commissie Ruimte, Groen en Water.

Bekend gezicht

Het Sociaal Domein en de Uitvoeringsstrategie zijn twee belangrijke elementen in de betreffende wethoudersportefeuille in Bunnik. Ali Dekker heeft veel kennis op beide terreinen. Naast haar functie als Statenlid werkte Dekker sinds 2001 als senior adviseur Sociaal Domein bij BMC, waar ze voor een groot aantal gemeenten in Nederland heeft gewerkt. Ook was ze bestuurslid van De Liberalen en is ze op dit moment voorzitter van de afdeling Bunnik van D66. Ali Dekker is een bekend gezicht in de Bunnikse samenleving. Ze woont al meer dan 30 jaar in Odijk en is één van de grondleggers van de kinderopvang in de gemeente in de jaren negentig. Verder was ze voorzitter van de WMO-raad Bunnik en van het Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Zuidoost Utrecht.