Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 augustus 2017

Waarnemend burgemeester geïnstalleerd

Roland van Schelven door de commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Bunnik. Van Schelven gaat op 5 september van start als waarnemend burgemeester, direct na het afscheid van Hans Martijn Ostendorp.

De waarneming zal anderhalf jaar duren, omdat er in maart 2018 verkiezingen zijn voor de gemeenteraad. Dit geeft de nieuwe raad en het nieuwe college de mogelijkheid om met een reeds ingewerkte burgemeester van start te gaan. En omgekeerd voorkomt het dat de nieuw benoemde burgemeester, aan het begin van zijn termijn, met teveel zaken tegelijk te maken krijgt. De nieuwe gemeenteraad stelt volgend jaar het profiel op voor een nieuwe burgemeester en start de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.