Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 februari 2016

D66 in gesprek in Bunnik

D66 in gesprek in Bunnik.

“Wat zijn uw goede wensen voor Bunnik?” vroegen D66’ers zaterdag 23 januari aan voorbijgangers op straat.
Tussen het boodschappen doen door wilden velen daar wel even bij stil staan. Ook kinderen deden mee. “Dat we kunnen blijven spelen in mooie speeltuinen”, want die zijn, er vonden twee meiden die net gehockeyd hadden. Maar, een kinderboerderij zou toch wel leuk zijn vonden weer anderen.

Verkeersdrukte in het dorp en onderhoud van stoepen en straten werden het vaakst genoemd, en natuurlijk kwam ook het snippergroen aan de orde. “Met een goed ingepast plan, moet het wel mogelijk zijn, in elk geval in Odijk”

Alle suggesties werden op kaarten geschreven en opgeplakt op twee grote prullenbakken die voor dit doel even als leeszuil dienst deden.

Hier een greep uit alle ideeën:
– het van Hardenbroekplein afsluiten voor verkeer
– meer parkeerruimte er omheen.
– parkeervergunningen rond het station om een eind te maken aan langparkeerders
– beter onderhoud van stoepen en straten. Denk aan rollatorgebruikers. In het bijzonder werden de Gildenring, de Oranjebuurt en de Groeneweg genoemd.
– Verbetering van de fietsverbinding Houten/Uithof.
– Fietsveiligheid bij Vroeg verbeteren.
– Meer appartementen voor senioren bv bij Rhijnhage
– Een ontmoetingsplek voor ouderen in bv de bibliotheek
– Duurzame straatverlichting.
– Een extra kunstgrasveld voor de Hockey
– Nog een supermarkt in Bunnik

Maar, het is heerlijk wonen in Bunnik vinden velen, midden in het land, vlak bij de grote stad en toch de rust van het dorp. Waar je heerlijk kunt wandelen langs het jaagpad en je hond uit kunt laten. Zou wel mooi zijn als er nog wat meer bakken voor hondenpoep zouden staan. En, kan het versnipperd houtafval niet voor onderhoud van het jaagpad gebruikt worden? Alle ideeën worden onder de aandacht van de gemeente Bunnik gebracht.